Mot Helags!

I dag var en så´n där underbar dag…
Efter stadig frukost med risgrynsgröt, ägg, kaffe och mackor packade vi alla cyklar och for över Flatruet med mål Torkilsstötens skidanläggning. Vindstilla sol och minus 4 grader gjorde vår vandring uppför slalombacken till en varm historia. Belöningen var dock omedelbar – fika med utsikt över Helagsmassivet!
Vi ömsom cyklade och gick sedan på platån bort till det underbara stället som gör skäl för sitt namn ” Himelsrasta” Här tog vi långfika (lunch) i skydd av tarpen. Målet för dagen var Helags fjällstation vilket vi nu insåg att vi ej skulle hinna till då det var lite för mycket fruset på fjället vilket gjorde att vi inte vågade cykla överallt. Vi tog i stället stigen ner mot Kläppen – vilken MTB-stig! Idag var den fin, då det är torrare och mindre is måste den vara underbar! Kort värmande fika togs innan vi kom ner i ”spångland” utmed sjön. Precis när det började skymma nådde vi så Kläppen och grusvägen. Ungdomarna stannade här i vindskyddet/nödrummet välförtjänt efter dagens äventyr medan Pär och jag fortsatte de sista 5 km ner och upp tillbaka till Torkilsstöten för att hämta bilarna.
Nedan finner ni ett sammandrag av dagen i filmformat – vet att den blev lång, men efter en så´n här dag vill man inte kasta bort något… 😉 och du behöver inte se hela om du tröttnar på vyerna!