Lunndörrsfjällen på kors och tvärs…

Både jag och Magnus har länge velat nå in i Lunndörren. När så tillfälle till gemensam färd uppenbarade sig med en kort-vecka då vi båda kunde passade vi på. Att sedan vädret visade sig från sin mer tvära sida hindrade oss inte. Hård vind och hårt regn de första dagarna gick så småningom över till lite mer stilla regn och tillslut sista dagen fick vi växlande molnighet.

Jackpott i Jotunheimen

Drömmen och önskan var att sista vecka på sommarlovet göra en topp. Jag lade upp en plan om att kunna göra tre, om inte toppar alla så åtminstone Jotunheimens tre populäraste sevärdheter. Galdøpiggen, Glittertind och Besseggen. Vi hade Jotunheimens troll och vädrets makter med oss så vi lyckades ordna alla tre på den korta vecka vi hade till förfogande. Att vi sedan med hjälp av bror Erik och inte minst kollega Kalle lyckades ta oss in i Norge de sista skälvande Corona-timmarna måste nog vara ett tecken….

Posted in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Jackpott i Jotunheimen

Påsktur 2021 med dubbelkryss

Den tänkta turen fick anstå och vi fick byta riktning alltså dubbelkryss…

Det blev Vålådalsfyrkanten istället för en tur genom Lunndörrspasset då vinden nådde 22 m/s och det utfärdades klass 1 varning för hårt väder i Jämtlandsfjällen. Vi sov i skogen och fick fina vyer under dagarna.

Posted in Skidor, Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Påsktur 2021 med dubbelkryss